Valg til lokaludvalg - deltag i valgmødet og få indflydelse på dit lokalområde

I starten af 2018 skal der vælges et nyt lokaludvalg for Østerbro. Kom med til valgmødet den 27. februar 2018 – du kan enten selv stille op til Lokaludvalget, eller du kan være med til at bestemme, hvem der bliver valgt ind. For at deltage i valgmødet skal du være fyldt 18 år og repræsentere en forening, der er aktiv på Østerbro.

Alle foreninger i bydelen inviteres til at stille med én repræsentant til valgmødet. 

 

Hvad får man ud af at sidde i Lokaludvalget? 

Ved at sidde i Lokaludvalget kan du få erfaring med lokaldemokrati, politik og byudvikling på et lokalt plan. Du skal overveje at stille op til Lokaludvalget, hvis du:

Igennem lokaludvalgsarbejdet kan du få erfaring som arrangør af events og borgerrettede begivenheder på Østerbro og være med til at sætte fokus på mærkesager for bydelen. Du får adgang til et bredt netværk af mennesker, der hver især brænder for at gøre en forskel i bydelen. 

Læs mere om hvad Østerbro Lokaludvalg laver her.

 

Hvad kræver det af mig?

Som medlem af Østerbro Lokaludvalg kræver det:

Man bliver valgt for 4 år af gangen til Lokaludvalget. Man har dog to suppleanter og kan til en hver tid afstå fra arbejdet og give pladsen videre til 1. suppleanten. Derudover arbejdes der på et suppleringsvalg efter 2 år.

Den kommende valgperiode løber fra marts 2018 til starten af 2022.

 

Formelle krav til at deltage i valgmødet og stille op til Lokaludvalget

For at tilmelde dig valgmødet er de formelle krav:

 

Sammensætning af Lokaludvalget

Lokaludvalget består af 23 medlemmer.

I det nuværende lokaludvalg er 8 af medlemmerne repræsentanter for de politiske partier, der er valgt ind i Københavns Borgerrepræsentation. I det nye lokaludvalg vil der være 9 politiske medlemmer, da der er ét medlem pr. parti i Borgerrepræsentationen.

Resten af Lokaludvalget repræsenterer frivillige organisationer, brugerbestyrelser indenfor skole-, idræts-, ældre- og daginstitutionsområdet samt andre foreninger med lokale aktiviteter.

 

Tilmelding til valgmødet

Valgmødet er den 27. februar 2018, og der er deadline for at tilmelde sig den 13. februar 2018 kl. 12.

NB! Ønsker du at være med til at bestemme, hvem der sidder i Lokaludvalget, så skal du også tilmelde dig valgmødet for at få stemmeret.

 

Er du interesseret i at stille op?

Vi vil gerne komme ud til din forening og fortælle mere om Lokaludvalgets arbejde og valget.

Kontakt os på oesterbrolokaludvalg@okf.kk.dk, hvis du er interesseret, eller hvis du har spørgsmål om valget.