Lad os få offentlige toiletter på Hamborg Plads

Lokaludvalget har bedt politikerne prioritere at få offentlige toiletter på Hamborg Plads - så hurtig som muligt.
Billede
Sandkaj fyldt med mennesker en sommerdag
Fotograf
Ulrich Jakobsson

Sandkaj er blevet et populært sted at hænge ud - især om sommeren. Desværre mangler der offentlige toiletter, og det generer både beboere og besøgende. Vi er blevet kontaktet af Grundejerforeningen i Århusgadekvarteret for at støtte op om etableringen af et offentligt toilet på Hamborg Plads, og vi appellerer til, at politikerne prioriterer flere permanente offentlige toiletter i overførselssagen og får dem etableret hurtigst muligt. 

Arealet omkring Sandkaj og Gøteborg Plads er overdraget til Grundejerforeningen, og kommunen kan derfor ikke lovligt opføre og drifte toiletter på en grund som ikke er kommunens. I stedet foreslår forvaltningen, at der opføres toilet på Hamborg Plads, som er kommunens egen grund. Vi håber, at der sker noget i sagen inden Sandkaj og området omkring, igen bliver fyldt med mennesker, liv og glade dage. 

Ikke en ene svale
Når byen udvikles er det blevet meget normalt, at der dannes en grundejerforening, som overtager ansvar og drift af området, når byggeriet står færdigt. Det efterlader mange offentlige byrum og pladser med samme problemstilling. Kommunen kan nemlig ikke bare opføre og drifte toiletter på anden mands grund. Det kan i yderste konsekvens betyde, at der kommer til at mangle offentlige toiletter i byområder med tusindvis af besøgende. I Nordhavn ser vi også problemet ved Orientkaj, som efterhånden er ved at blive et godt besøgt byområde. Vi håber på, at der vil komme nogle gode og fornuftige løsninger på de tiltrængte offentlige toiletter, til gavn for beboere, erhvervsliv, turismen og det positive byliv. 

 Se vores henvendelse til politikerne via linket