Larmende gæster, bilræs og utrygge naboer.

Østerbro Lokaludvalg ønsker fokus på nattelivets udvikling på Østerbro

Østerbro Lokaludvalg har modtaget flere henvendelser fra frustrerede naboer til serveringsteder i bydelen, der klager over larm og utryghed. Det er kommet os for øre, at der gentagne gange i den senere tid, er opstået kontroverser, utryghedsskabende adfærd og komplikationer heraf, hvor lokale borgere føler sig overset og magtesløse overfor udviklingen.

På den baggrund har Lokaludvalget drøftet sagen, og det er mundet ud i en henvendelse til Kultur- og Fritidsborgmester, Mia Nyegaard og Kultur—og Fritidsudvalget. Henvendelsen skal tilskynde mere fokus på balance, tryghed og lokale behov i den fremtidige planlægning af det københavnske og østerbroske barmiljø, og udvalget opfordres til at se på fx serveringsstedernes bevillinger.

Udvalget er støttende overfor Borgerrepræsentationens ønske om at fordele nattelivets pres på hele byen. Men når vi modtager henvendelser om utrygge omgivelser som reaktion heraf, kan vi ikke se stiltiende til. Derfor indsendes denne henvendelse med en stærk opfordring til vores politikere på Rådhuset om at man tager hånd om problemet. At der udarbejdes en plan for hvordan nattelivet og lokalmiljøet kan sameksistere harmonisk og så gnidningsfrit som muligt. Det er by-dækkende problem og Østerbro Lokaludvalg forventer en helhedsorienteret løsning.

Læs Lokaludvalgets henvendelse under fanen ’Høringer’: https://oesterbrolokaludvalg.kk.dk/hoeringer