Skybrudsprojektpakke 2022 ligger klar

Lokaludvalget bakker op om udkast til Skybrudsprojektpakke 2022.

Skybrudsprojektpakke 2022 er ved at ligge klar til budgetforhandlingerne i efteråret, og Østerbro kan glæde sig til, at en række mindre projekter skal klima- og skybrudssikre Østerbro yderligere. Projekterne kommer også til at betyde mere grønt og bedre fortove enkelte steder. Onsdag vedtog lokaludvalget et høringssvar til projektpakkens Østerbro-projekter, som vi i det store hele ser frem til og bakker op omkring.

Klimakvarteret, der efterhånden er et af Københavns mest omfattende om vellykkede eksempler på klima- og skybrudssikring, får endnu et nøk i den klimasikrede retning. Det sker gaderne Reersøgade, Christiansmindevej, Stakkesund, Langesund, Hjortøgade, Skarøgade og den sydlige del af Fanøgade får vejbede og forsinkelsespladser. Vejbedene placeres på fortovsarealer og fortovsrabatter. Der placeres to mindre forsinkelsespladser midt på Reersøgade og hvor Reersøgade møder Fanøgade og Christiansmindevej.

Den østlige del af Omøgade etableres som skybrudsvej ved at omprofilere gaden således at ca. 240 m3 vand ledes fra Omøgade til det allerede anlagte skybruds- og klimatilpasningsprojekt på Bryggervangen og derfra videre til havnen.

De fleste har nok enten set eller hørt om de store mængder af vand, der ved skybrud spærrer Lersø Parkallé i den sydlige ende. Som en pragmatisk (og økonomisk attraktiv) løsning på problemet, har forvaltningen foreslået en løsning, hvor man ved skybrud lader oversvømmelse være oversvømmelse og leder trafikken uden om det oversvømmede område. Således ombygges viadukten under Ringbanen på Lersø Parkallé fra Strødamvej til Rovsinggade så den under og lige efter skybrud også får funktion som forsinkelsesbassin. Dette gøres ved at etablere afværgeforanstaltninger i form af varsling og skiltning for at undgå at bilister kører ned i den vandfyldte viadukt.

I stedet for at grave ud under viadukten og bygge forsinkelsesbassiner og lede vandet væk fra området under banebroen, vil området blive spærret af, så biler, busser og lastbiler må køre uden om. I lokaludvalget anser vi det for en god løsning, og bakker op omkring projektforslaget.

Som en lille bonus, bliver der også etableret gadetræer på flere sidegader til Jagtvej, ligesom en række forhenværende privatejede fortove bliver kommunalt renoveret og overgår til kommunal drift.

Læs projektudkastene her.

Er din bygning sikret mod skybrud? 

Her finder du vigtig information om, hvordan du kan sikre din grund eller bolig under et skybrud.