Tak for en god konference om Østlig Ringvej

Den 29. september 2021 var en aften tæt pakket med faglige oplæg, spørgelystne borgere og debatterende politikere, som satte fokus på den planlagte Østlige Ringvej

Formålet med konferencen har været at fortælle interesserede borgere om projektet, og forsøge at se på hvad den nye Østlige Ringvej kommer til at betyde for København på godt og ondt. Den livlige debat og deltagernes store interesse for emnet, kom til udtryk gennem alt fra opklarende spørgsmål til frustrerede tilråb fra salen.

Overborgmester Lars Weiss indledte med at fortælle om den politiske vision og Vejdirektoratet gav en grundig præsentation af projektet bl.a. anlægsmetoder, linjeføring og forventede trafikale konsekvenser ved anlæg. Dette blev fulgt op af politisk debat og spørgsmål fra de fremmødte borgere.

Et flertal af de medvirkende politikere er tilhængere af den nye Østlige Ringvej og peger på behovet for at føre trafikken uden om Indre By, for at give mere plads til mennesker frem for biler. Flere borgere var frustrerede og spurgte ind til, om ringvejen ikke blot ville medføre mere trafik. Også klimaspørgsmålet og grøn omstilling kom ind i debatten, hvor nogle af politikerne mente at pengene til vejanlægget kunne bruges bedre fx til forbedring af den kollektive transport.

Ved afslutningen af konferencen kunne vi konstatere, at der langt fra var enighed mellem borgere og politikere eller politikerne imellem. Det var – trods alt - nok også for meget forlangt, men vi håber, at deltagerne gik derfra med ny viden eller fik hørt nye synspunkter i debatten.

Se video fra konferencen (Vimeo) 

Konferencen blev arrangeret som et samarbejde mellem Østerbro, Bispebjerg og Amager Vest Lokaludvalg.

Du kan finde præsentationerne for de faglige oplæg fra Vejdirektoratet, Susanne Krawack (Concito) og Otto Anker Nielsen (DTU) herunder.