Tidsbegrænsede p-zoner og gæstelicenser

Der er 2 nye tidsbegrænsede 3-timersparkeringszoner på vej til Østerbro.

Der er 2 nye tidsbegrænsede 3-timersparkeringszoner på vej til Østerbro til området nord for Svanemøllen Station og omkring Rymarksvej. Lokaludvalget har bakket op om projektet i håb om, at det vil give beboerne i området bedre mulighed for at få plads til egne biler og mindre trafik i de små sidegader.

Formålet med de tidsbegrænsede zoner er at mindske pendlerparkeringen, så færre parkerer deres bil lige uden for betalingszonen og tager kollektiv trafik, cykel eller lign. det sidste stykke på arbejde.

De nye zoner betyder i praksis, at beboere skal have en (gratis) parkeringslicens, og øvrige må kun holde i 3 timer ad gangen. Det er ikke muligt at tilkøbe yderligere parkeringstid.

Læs mere om projektet Gæstelicenser i tidsbegrænsede parkeringszoner via linket.

Men hvad hvis der er gæster på besøg?

Som en del af projektet er det ligeledes besluttet, at det skal være muligt at beboere at søge gæstelicenser. Enhver beboer over 15 år med bopæl i en eksisterende eller ny tidsbegrænset parkeringszone kan søge digitalt gennem MitID om et ubegrænset antal gæstelicenser af 3 dages varighed.

Østerbro Lokaludvalg har fra starten af projektet været modstander af gæstelicensordningen. Dette skyldes både, at det er vores vurdering af de mange licenser vil udvande effekten af tidsbegrænsningen og i værste fald give plads til et ”marked” for salg af gæstelicenser.

Du kan læse lokaludvalgets høringssvar fra 2022 om tidsbegrænsede parkeringszoner her 

Kommunen er opmærksomme på, at der kan være udfordringer ved gæstelicensordningen. De peger på, at en sådan ordning ikke tidligere har været afprøvet, og at ordningen derfor skal evalueres senest i 2026 for at se, hvordan det fungerer i praksis.

Teknik- og Miljøforvaltningen forventer, at de tidsbegrænsede parkeringszoner og gæstelicensordningen udrulles i løbet af 2023/24